Vtipné rady do kouzelnické zahrady SPECIÁL - Nebelvírská šéftlapka obsypaná květy. Postihne to i jiné šéfredaktory, nebo jde o ojedinělý úkaz?

Vítáme vás u zářijového speciálu našich Rad do kouzelnických zahrad. Co by to bylo za speciální díl bez kuriozního zahrádkářského úkazu, který snad ještě nikdy nebyl spatřen. Asi všichni znáte větu "já z tebe asi brzo vykvetu" nebo "vykvetla jsi do krásy". Všechno to jsou metaforická slovní spojení. To však neplatí o naší šéftlapce Mari, která sice vykvetla do krásy, ale z nějakého důvodu také začala kvést doslova, a to v nejhorším slova smyslu.

Kdo by taky nekvetl, když máte stanovený datum vydání čísla, ale nemůžete ho vydat, protože redakce je tak "pracovitá", že se to kolikrát nestihne, nebo do toho prostě nečekaně něco vleze. Mari začala kvést tak moc, že už se skoro nikdo do redakce nevešel. Do redakce jsem byla povolána já a kolegyně Janovec, abychom toto rostoucí nadělení nějak zastavily. Bohužel jsme se neprosekaly dovnitř.

Poskytly jsme tedy písemně redakci Lví tlapou i všem ostatním hradním obyvatelům následující rady:

1) Nejdříve si pořádně rozmyslete, s jakými "super" nápady přicházíte. Může to zrychlit kvetení.
2) Nenervujte své šéfredaktory a raději jim pomozte s úklidem, to na chvilku zastaví kvetení (asi na 30 minut).
3) Toto kvetení je bohužel nakažlivé a přenáší se negativnimi myšlenkami.
4) Dejte si pozor na prsty či jiné části těla. Jsou to přece jen masožravky!
5) Květy opadají po požití 300 Bertíkových fazolek.
6) Kvetoucí šéfredaktory krmte jejich oblíbeným jídlem. V případě Mari to jsou řízky a máslový ležák. (A kafe, spousty a spousty kafe! - pozn. šéfredaktorky)

Obrana před škůdci: 
Sem tam se může objevit nezvaný škůdce z jiné koleje (v našem případě to byl Zpýťa převlečený za nebelvírského studenta). Jak se proti těmto škůdcům bránit? Metody obrany jsou různé; můžou to být staré ponožky či mýdlo. V případě Mari postačí dát jí do tlapky ostrý brk, kterým daného škůdce píchne do zadní části sedací.

Jako každý keř či strom, tak i Mari se musí čas od času zastřihnout zahradními nůžkami. POUZE KONEČKY! Pokud to nedodržíte, nemuselo by to dopadnout dobře.

A v poslední řadě si řekneme, jak kvetoucí šéfredaktory přesadit. Postačí nám k tomu výměna jejich křesla za pohodlnější, a to zhruba tak jednou do měsíce. A můžeme i přidat pohodlný polštářek.

Doufáme, že si naše rady vezmete k srdci a neskončí to katastrofou, jak pro vaši redakci, tak i pro šéfredaktory.

Těšíme se na vás u dalšího dílu Vtipných rad do kouzelnických zahrad!

Práci zdar! Vaše zahradnice,
Mandragora a Janovec

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 6 + 4 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Vymyslela jsem básničku k tomuto článku do úkolu: Čarostavitelství pro redaktory

Napsal: Misaka Rainbow Dne: 06.10.2019 ve 21:05

Šéftlapka Mari starostmi kvete Ta naše šéftlapka začala kvést, redakce líná tak jim dá trest. Já vám dám lenoši neodevzdávat články včas, nahlas zaburácí až chvěje se jí hlas. Redakce vyskočí a je hned v luftu, radši si ve Velké síni dají makovou buchtu. Zahradnice přiskočí Mari na pomoc, kvetení přestane až nastane noc.

Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz