Interview s nováčky

Je tu další nový školní rok a s ním začíná zařazování nových studentů do kolejí. A pobíhání zařazených nováčků po hradě. Vybrala jsem si proto z každé koleje jednoho nově zařazeného studenta a udělala jsem s nimi rozhovor. Jmenovitě to byli: Sharlindou de Vries, Whinou Smithovou, Magnolií Rafaelou Calder a Varenem Moonem.

Zdravím! Děkuji, že jste si našli čas na tento rozhovor pro naše čtenáře. Tak tedy první otázka: Do jaké koleje jste se chtěli dostat a jak jste spokojeni s rozhodnutím Moudrého klobouku?
Sharlinda: Chtěla jsem od začátku do Zmijozelu! Rod "de Vries" má dlouhou zmijozelskou historii, nikdy jsem nepochybovala o tom, že ve Zmijozelu budu i já. Klobouk nezklamal! +spokojeně se usměje+
Whina: Už od začátku jsem chtěla buď do Havraspáru, nebo Mrzimoru. I když do Havraspáru asi trošku víc. +usměje se+ Klobouk mne nakonec zařadil ke žlutým, takže se tak nějak držel mého přání. Spokojená jsem. Kdybych nebyla, tak už jsem dávno asi pelášila pryč. :D
Magnolia: Nepřišla jsem na hrad s žádnou konkrétní myšlenkou, ale přes prázdniny jsem potkala spoustu fajn lidí z Havraspáru, tak jsem ráda, že mě k havránkům nakonec klobouk poslal.
Varen: Kdysi dávno jsem si dělal na Pottermore test a byl jsem zařazen do Mrzimoru. Už tehdy jsem doufal v Nebelvír. :) Nicméně před nástupem sem jsem si udělal test na novém Pottermore a to už vyšel Nebelvír. Doufal jsem, že i tady mě Moudrý klobouk zařadí do Nebelvíru! Jsem spokojen, ale kdyby to náhodou vyšlo na Mrzimor, nezlobil bych se. I Mrzimor je skvělá kolej, ale Nebelvír je přeci jen Nebelvír a mám ho moc rád! :)

O prázdninách jste byli "lososoví". Mělo to nějaké výhody nebo jste chtěli být ihned zařazeni?
Sharlinda:
Moc jsem o tom nepřemýšlela, popravdě. Výhody to asi žádné vysloveně nemělo, ale nevýhod taky moc nebylo. Mrzelo mě, že jsem nemohla na pohřeb Martina v Zakázaném lese, protože tam lososi nesmí, ale to je tak jediné. Ale ne, už vím co mě štvalo! Nevěděla jsem, jakou barvu oblečení nakupovat! +zasměje se+
Whina: Lososová barva byla skvělá, ale popravdě bych byla raději v koleji co nejdříve. Musela jsem čekat strašně dlouho, než jsem měla možnost stát se pořádnou součástí nějaké koleje. Sice jsem poznávala studenty všech barev, ale kolej je prostě kolej.
Magnolia: Jediná výhoda bylo snad to, že jsme se rychleji našli ve Velké síni. xD Ale ano, myslím že bylo lepší nejdříve poznat všechny čtyři koleje, trochu se rozkoukat a zvyknout si na spletitost hradu, než se nahrnuly všechny informace o koleji.
Varen: Nevím sice, co je to "losos", ale předpokládám, že někdo bez koleje. +usměje se+ Přes prázdniny jsem tu moc nebyl, byl jsem pořád někde ve světě. Stihl jsem si pročíst školní řád a trošku se tu seznámit s prostředím, ale to je tak vše. Chtěl jsem si školu víc prohlédnout, ale ten čas... Zařazen jsem chtěl být, ale když nebyl čas, tak to vlastně ani nevadilo.

Podle čeho jste se rozhodovali, do jakého předmětu se zapíšete? Máte nějaký nejoblíbenější předmět?
Sharlinda:
Dost jsem se ptala spolužáků. Věděla jsem, že určitě chci Šemíka, o tom všichni mluvili nádherně a já se k nim po prvních dvou hodinách taky musím přidat! A taky jsem chtěla Lektvary, laboratoř je moje. +usměje se+ Dál jsem prostě naklikávala, co mi přišlo zajímavé podle popisku. +pokrčí rameny+

Whina: Před zápisem jsem si procházela předměty a dělala jsem si seznam, podle toho, jestli mne zaujal popis, či u čeho jsem si říkala, že bych to v rámci prvního roku zde na škole mohla zvládnout. Také jsem dávala na rady zkušenějších mazáků. :) Nejoblíbenější předměty asi Ufologie a Testrálogie. Sice je brzy něco určovat, ale zatím jsou u mne na top místě.
Magnolia: Jé, rozhodování: No to byl jeden velký kolotoč. xD Ptala jsem se. Pořád a každého, koho jsem čapla. Má patronka Mia byla v tomhle úžasná. Trpělivě mi radila, co by se mi mohlo líbit, co si zapsat dřív a na co můžu i chvíli počkat. Nejoblíbenější asi nemám. Mám to dost různorodé, některé se hezky doplňují a v každém jsem si našla něco zajímavého a zábavného.
Varen: Chtěl jsem něco na přemýšlení a také jsem čekal na nějaký předmět o hůlkách. Přece jen jsem z rodiny, co se věnuje výrobě hůlek! +zazubí se+ Přemýšlel jsem i o Přípravném kurzu na bystrozora, ale prý je moc těžký a pro nováčky se moc nehodí. Obrana proti černé magii byla beznadějně obsazená... Bohužel jsem přišel na přihlašování předmětů později. Rád píšu, přemýšlím a věnuji se svému osobnímu rozvoji. :)) Takže předměty, co jsem si nakonec vybral, jsou dobrá volba a jsem spokojen. Nejoblíbenější je asi Šéfredaktorské minimum. Tam ta kreativita a tvůrčí psaní zatím funguje skvěle! Niane je super! +usměje se+

Poslední otázka: Co vás zde na hradě nejvíce baví?
Sharlinda: Tyjo, těžko říct, baví mě snad všechno. Ráda vysedávám ve Velké síni a povídám si se spolužáky, ráda padám do Jámy... Ale asi největší radost mám z toho, že se díky úkolům a soutěžím zase můžu bavit psaním, na to jsem dlouho neměla čas a motivaci a zapomněla jsem, jak moc mě to baví.
Whina: Dělání úkolů. Krásně se při tom odreaguji. Soutěže mne bavily o prázdninách a teď mne baví kroutit hlavou nad úkoly. +zaculí se+ A také vysedávání v kolejce, kde trávím více času jak ve VS.
Magnolia: Probouzí mě. Je aktivní a tím mě pobízí neustále něco tvořit, vymýšlet, psát, kreslit, a to mě neskutečně baví. Což je především zásluha zdejších skvělých lidí. Lituju jen toho, že jsem jej neobjevila dřív.
Varen: Bohužel nemám moc času dělat si více přátel na hradě, pořád někde běhám a pomáhám rodině s výrobou hůlek a sám se o nich učím (mám teď hodně aktivit v životě a nestíhám tady být víc času). Baví mě předměty a soutěže. Primárně ty, kde se musí psát. Bohužel jsem nestihl soutěž "Já za 10 let" a druhý díl o královně Magdaléně. Jinak je to tu moc fajn a překvapilo mne, jak je to tady propracované. Je to hlavně o té komunitě a myslím, že koho baví HP, tak je tady a baví se s ostatními :) Pokud bude někdy v budoucnu sraz v Praze, tak se rád přijdu podívat a seznámit se s ostatními v real životě.

Děkuji za rozhovor a přeji vám hodně studentských úspěchů a ať se vám zde daří!



Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 6 + 4 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz