Nový nebelvírský krb! A co starý?

Každý školní rok lze na krb vlastní koleje přisunout až 2 poháry. No a přesně to je vlastně docela problém, když se nějaké koleji daří ve famfrpálu i v bodech, její krb se začne zaplňovat až moc rychle. Díky posledním létům se toto přihodilo právě naší koleji.

Celkový počet školních pohárů je 20. Z této dvacítky má 9 uloupených Nebelvír, 5 Havraspár, 4 Zmijozel a 2 Mrzimor. Zajímavé ale je, že první školní pohár Nebelvír získal až šestý rok existence Hogwarts, tedy v Létě 2007. Před ním jej získal dvakrát Mrzimor se Zmijozelem a jednou Havraspár. Na další tři roky se Nebelvír opět odmlčel, v těch časech získal třetí pohár Zmijozel a další dva Havraspár. Vypadá to, že v roce Léto 2009 přišel velký obrat! S tímto rokem je to posledních 11 školních let, během kterých získal Nebelvír 8 pohárů. Dvakrát si jej vzal zpět Havraspár a jedenkrát Zmijozel.

Oproti boji o školní pohár byl famfrpál něco jiného. Ve famfrpálu Nebelvír dominoval společně se Zmijozelem prakticky celou dobu. Svůj první pohár vůbec získal Nebelvír právě ve famfrpálu a to v Létě 2006, což byl druhý rok, kdy se u nás famfrpál hrál (první pohár získal Zmijozel). Následující rok byl ve znamení Havraspáru, ale po tom se pohár na dva další roky vrátil do Nebelvíru. Sice následovala šňůra tří zmijozelských výher, ale tu vystřídala vlna tří nebelvírských! Další tři roky působily, že se to bude po roce střídat, ale v posledních třech letech je vítězným týmem stále Nebelvír.

Vemte si, že za posledních 5 let získal Nebelvír z 10 možných celkem 8 pohárů! Jaký krb by to v cuku letu nezaplnilo, že? No a Nebelvíru se zaplnil! Zatímco dříve bývaly poháry od sebe celkem hodně odděleny, již v předešlých letech se musely posunout blíž k sobě, aby se tam vešly další. No a díky poslednímu roku již místo na krbu došlo a krb se musel uměle nastavovat!

Takhle vypadá nebelvírský krb nyní! Jeho instalace byla rychlá a vlastně bezbolestná… Tedy.. pro kouzelníky byla bezbolestná. Chudáci skřítci se museli nejprve táhnout se starým krbem pryč, pak přitáhnout ten nový. A aby si náhodou červení studenti nestěžovali, museli skřítci ještě přenést oheň, někteří z nich mají ještě do dnešního dne velké popáleniny na rukou.

A teď přichází ta zásadní otázka! Co se stalo se starým krbem Nebelvíru? To nám chtělo jistě vedení školy zatajit, ale ono stačí jenom bedlivě pozorovat, prolézt celý hrad a pak na to přijdete levou zadní!

Nejprve jsem se snažil vykoumat, jestli si ho třeba náhodou nevzalo profesorstvo. Ale víte, jak je složité se propašovat do sborovny? U sborovny stojí dva skřítci, kteří prohlédnou všechna matoucí kouzla, a k tomu jsou tam ještě takové divné dveře! Za dveřmi ještě k tomu stojí chrlič, který vás vyděsí, pokud o něm nevíte! Já o něm nevěděl a když jsem se dostal přes skřítky a chrliče jsem se lekl, byl jsem násilím vyvlečen zase ven! Nakonec se mi to přeci jenom povedlo (skřítkům by se mělo vysvětlit, jak se maskují mudlové!) a rozpoznal jsem, že ve sborovně náš starý krb není!

Víte, jak se to dá zaručeně poznat i bez erbu? Jednoduše! My máme totiž v koleji Jassema Starouponožku Rinala a Michaela Zákeřnéhopadoucha Jonese! Jestli si myslíte, že se v jedné škvíře nezachytila některá z ponožek a nezanechala tam puch KaRinalův, tak jste na omylu! No a jestli si myslíte, že Mike někde na krbu nevyrobil nějakou padouší padouchovinu, tak jste ještě na větším!

No a věřte tomu, krb ve sborovně je naprosto nezpadoušen a nezponožkován! Je tedy jasné, že profesorský sbor již nějaký krb vlastnil, či si snad pořídil nějaký nový. Tím tedy záhada nekončí! Kde jen mohl být ten náš starý krb?

Zašel jsem si na jeden mok k Rosmertě, protože po pitivu, které jsem měl do nedávna zakázáno, se lépe myslí, a koukal, že ona tam má vlastně taky krb! Ovšem na to stačil jen letmý pohled a věděl jsem, že to náš krb není, protože Rosie si ráda pořizuje něco pěkného a její krb je až moc pěkný na to, aby smrděl po ponožkách důchodce Rinala!

Jste-li takto posilněni mokem, je nejlepší se pak pořádně nadlábnout! A kam jinam zavítat než ke skřítkům v kuchyni? Ale teda měl by je někdo naučit přicházet i s nějakými pořádnými flákotami masa! Kdo by tam pořád jedl jen nějaké ovoce, občas nějakou zeleninu a zapíjel to čokoládou? Tak jsem si tu jednu mrkev, co mi nabídli, teda dal a koukám, oni tam mají přesně takový krb, jaký mívají koleje! Nenápadně jsem zahodil hůlku a dělal, že mi upadla, abych mohl krb blíže prozkoumat.

No a co jsem nenašel?! V pravém dolním rohu byl podpis „Byl jsem tu, Padouch s vámi!“ Je tu usvědčující důkaz! Skřítkům v kuchyni přibyl další krb a to přesněji bývalý nebelvírský krb! Pak mi došlo, že Mike se láduje všude možně, takže to takový důkaz není a tak nezbývá, než prozkoumat, zda náhodou někde není zbytek ponožky! 

No a co jsem nenašel? Rovnou celou půlku ponožky! Nebohá se tam asi schovala před pracím práškem Narcissy Teacherové a usnula při demontáži krbu! Chudinka, už to má za sebou a je nějaká podezřele čistá!

Každopádně je to usvědčující důkaz číslo dva! A ten domněnku potvrdil! Krb je opět v provozu, ale na jiném místě, než byl předtím! Můžete se na něj chodit nadále koukat, komu třeba z červených chybí! A nebo na něj sahat pro štěstí, případně ještě sahat na ponožku pro smrádek!

Tak ať se krbu dále dobře daří! A třeba pro vás příště vyzkoumám něco dalšího!

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 8 + 7 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů



Napsal: Violet Dewington Dne: 15.08.2014 ve 12:48

Opravdu pěkný článek! :)

Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz