Lena Londson: Postrach Bradavic

Connor Ian McBrownnies
Epizoda 5. - Káva

3. září 2019

Velká síň...

Ještě před vstupem do Velké síně se Lena motivovala a přesvědčovala, aby dnes nic neprovedla, protože s dalším malérem by mohla přijít o práci, což za žádných okolností nechtěla. Rozrazila dveře do Síně a sebevědomě kráčela ke stolu s jídlem. Dnes byl na snídani větší výběr než předešlý den. Tahle zpráva Lenu již od rána rozradostnila a rozproudila v ní energii. Nejvíce ji nadchl velký výběr kávy. Lena nejdříve přemýšlela, jestli si kávu dát. Přece jenom jí dodá energii, a to je právě to, čeho má zrovna až moc. Lena nakonec neodolala. „Jenom jeden hrnek. To mi musí stačit. S kávou to nesmím přehánět. Co by na to asi řekla moje doktorka (mudlovská obdoba lékouzelnice, pozn. red.)? Jedna dávka kávy!“ tyhle myšlenky se jí honily hlavou přímo před konvicemi s kávou. Lena se rozhodla dle srdce.

Ve Velké síni se objevila už i Jill. Ta se posadila ke stolu a začala snídat. Všimla si Leny a zamávala na ni. Lena se ihned přemístila ke stolu a položila si dva hrnky s talířkem na stůl. Jill se natáhla pro jeden hrnek, ale Lena ji zastavila: „To je moje! Jdi si pro svůj.“ Lena ještě Jill ukázala, kde se káva nachází, a rovnou vypila jeden celý hrnek kávy. Jill se velmi divila, že Lena vypije tolik kávy. 
Lena ještě vypila zbývající hrnek a připravila se opustit Velkou síň. Odchod jí znemožnila dušice Lauxina. „Zapomněla jsi na naši dohodu? Ještě jsi nic nevyvedla, takže se hezky otoč a zkus něco zábavného provést.“ Těmihle slovy Lenu velmi rychle zarazila. 
Lena se snažila něco vykoktat, ale moc se jí to nedařilo: „Já dnes nemůžu, promiň. Vlastně, nešla by ta celá dohoda nějak zrušit?“ Lenin pokus nevyšel a Lauxina začala být ještě nepříjemnější: „Hele, nemysli si, že ti něco takového projde. Mě neobměkčíš a ani ti neuhnu. Přece nechceš, aby všichni věděli, kde jsi dříve pracovávala a odkud pocházíš, že? Nebo snad ano?“ Lena poslušně jako pejsek vše odsouhlasila a začala přemýšlet, co by provedla.

Lauxina je původem ze Zmijozelu. Z téhle koleje pochází většinou podlí kouzelníci. Ona zrovna mezi ně určitě patří. I kdybych udělala přesně vše, co chce, tak mi nedá pokoj a zde se vše dozví. Má to cenu? Tak či tak o tohle místo časem přijdu, takže bojovat nemá cenu. Když tu mám skončit, tak už ve velkém, ať se na to nikdy nezapomene.“ Lena si vše v hlavě srovnala a srovnala se i s tím, že hrad již nikdy více nenavštíví. Přiblížila se ke stolu s jídlem a stoupla si na stůl. Její poslední vystoupení mohlo začít.

„Prosila bych teď všechny o pozornost! Chtěla bych říct, že jsem tu sice dlouho nebyla, ale rozhodně se mi zde na škole líbilo. Jenom bych chtěla ještě říct, že byste si měli dávat pozor, s kým uzavíráte dohody, abyste v životě neudělali velký krok vedle, kterého někdo zneužije. Teď už jdeme na to!“ Lena vzala velký koláč a hodila ho přímo na studenta ze Zmijozelu. Ten se nedal a Leně to oplatil. Lena zopakovala svou akci, tentokrát na více studentů, dokonce i na Jill. Lena rozpoutala dokonalou bitku mezi obyvateli hradu.

Lena chtěla opravdu něco zapamatovatelného, a tak se rozhodla pomalu zdemolovat celou Velkou síň. Vysklila okna, převrátila stoly a dokonce se uvelebila v ředitelově křesle.

Netrvalo dlouho a ředitel se dostavil do Velké síně. Prokličkoval přes bojiště až ke svému místu a začal nahlas mluvit. Jeho řeč nikoho nezastavila, a tak musel přistoupit k jinému, radikálnějšímu řešení. Všechny oddělil od sebe pomocí kouzelné formule a s Lenou odešli do ředitelny. Lauxina se jenom usmívala.

4. září 2019

Na pokoji...

Lena dobalovala už poslední kufr a naposledy se s Jill loučila. Moře slz se ovšem nekonalo, protože Lena skončila tak, jak chtěla. Hrad na ni nikdy nezapomene.

Ještě před odchodem měla Jill na Lenu poslední otázku: „Co tě k tomu vedlo?“ Lena se jenom usmála a jednoduše odpověděla: „Lauxina.“ Jill se už dále nevyptávala.

Ve vlaku...

Lena si našla prázdné kupé a pohodlně se usadila k oknu. Je velmi ráda za zkušenost v Bradavicích, protože už ví, že se nedá věřit lidem, které nezná.
Vlak už se začal pomalu rozjíždět a Lena přestávala vidět vlakové nástupiště. Poslední, co upoutalo její pozornost, byla jenom vzdalující se šmouha v dáli.


KONEC

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 4 + 3 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


RE: Pár slov

Napsal: Strůjce Lenina osudu Dne: 11.11.2019 ve 19:18

Milá čtenářko, třeba není všem dnům konce a Lena se dočká štěstí. Avšak je třeba ho chytit za správný konec. To je již v kompenteci Leny :)

Pár slov

Napsal: Čtenářka Dne: 11.11.2019 ve 01:47

Moc hezký akorát chudák za Lena :D

Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz