Lena Londson - Postrach Bradavic

Connor Ian McBrownnies
Epizoda 4. - podmínečka

2. září 2019

Figó vyšel z pokoje číslo 29 s ústy od krve. Následovala ho Missy, ale ta od krve nebyla. K nim se rozběhla Lena, vzala si je do náruče. „Kočičky moje. Vy jste mi daly. Co jsem vám říkala o požívání krys! Chudinka krysa. Ta už žít nebude,“ rozpovídala se Lena. 
Spolubydlící rozhořčeně popadla Figa a začala s kocourem třást a řvala na něj: „Tak mojí myšky se ti zachtělo? Kocoure jeden prašivej! Já ti dám žrát moji Nelisku! To tě přijde draho. Udělám si z tebe pokrývku hlavy!“
Po těch slovech se Lena naštvala a skočila po spolubydlící. Nastala rvačka a všichni okolo raději ustupovali, aby se nestali součástí bitky. Jediný, kdo zůstal  poblíž, byla Jill. Ta mávla hůlkou a obě kouzelnice od sebe rozdělila.
„Tohle si nechte na později. Jste na pozemku školy a tohle chování se tu nerespektuje. Takže se račte uklidnit,“ srovnala Jill spolubydlící. Lena pomohla na nohy domlácené spolubydlící a spolu se dohodly na finanční kompenzaci mrtvé krysy a na hlídání koček. Lena byla o pár galeonů chudší a žena bydlící vedle Leny byla o krysu chudší. Tenhle den každá přišla o něco cenného.

Ve Velké síni...

Po ranní rutině se Lena s Jill přemístily do Velké síně a posadily se k zaměstnaneckému stolu. Ke snídani podávali míchaná vajíčka a párky. Aby se Lena pořádně najedla, tak si rovnou naložila dva plné talířky. Jeden obsahoval vajíčka a druhý párky. Pečivo, které leželo vedle párků, Lena ignorovala.
Jako vždy Lena otravovala Jill a nedopřála jí ani klidnou snídani. Nebyla by to Lena, kdyby ji nenapadla nějaká šílenost. Svůj nápad sdílela s Jill, ale ta ji odmítla. Lena se rozhodla nápad realizovat sama.
Nenápadně se přemístila ke stolu Zmijozelu a pustila vidličku na zem. „Jejda! Jsem to ale nešika,“ řekla Lena jenom pro efekt a klekla si na podlahu. Už jenom opatrně vlezla pod stůl a odposlech mohl začít.
Dozvěděla se hodně zajímavé věci. Třeba že profesorka Šíší má černé a vypadané zuby. Další zajímavostí bylo, že jeden profesor je prý míšenec a má zvláštní příjmení. Nebo jeden manželský pár je opravdu nepříjemný a hlavně nemají rádi pozdní odevzdávání úkolů, ale sami je pozdě opravují. Samé důležité věci se dozvěděla. Bez nic by nemohla žít.
Samozřejmě vše nešlo dle plánu. Vedle Leny se ozval hlas: „Ahoj! Jsi tady nová?“ Lena se pomalu otočila a spatřila cosi šedivého. To cosi šedivé byla dušice Lauxina. Ta Lenu vyděsila. Lena hystericky chtěla vyskočit, ale zapomněla, že je pod stolem a tak celý stůl obrátila. Jídlo, co bylo na stole popadalo na zem.
Místo pozdravu se dočkala nadávek od nevychovaných zelených. Stál ji tento odposlech za návštěvu ředitelny?

V ředitelně...

Lena se snažila ředitelovi vysvětlit, že šlo o pouhý vtípek a že talířky spravila pomocí kouzla *REPARO*, ale ředitel se nenechal odbýt. Jeho chování bylo podobné tomu Leninému. To se Leně nelíbilo, ale nic s tím neudělala. Alespoň měla příležitost poznat vlastní chování. Nakonec Lena vyvázla pouze s malou podmínečkou a ředitelnu mohla opustit.

Ve Velké síni...

Ve Velké síni stále čekala na Lenu Jill. Ta se jí vyptávala, jak dopadla. Lena jí pověděla o malé podmínce a spolu se pustily do tentokrát nenucené konverzace. Konverzaci nečekaně vyvolala Jill. O čem se bavily? Přece o  drbech zelených. Jejich konverzaci však přerušila šedá duše Lauxina...


POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 8 + 7 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz